Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden van Timbly te Rotterdam, versie geldig vanaf 1 juni 2014.

1. Algemeen

1.1
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Timbly.

1.2
Door het plaatsen van een bestelling geeft u te kennen dat u met de leverings- en betalingsvoorwaarden akkoord gaat. Timbly behoudt zich het recht voor haar leverings- en/of betalingsvoorwaarden na het verstrijken van de looptijd te wijzigen.

1.3
Door het plaatsen van een bestelling bij Timbly verklaart elke klant zich, zonder voorbehoud, akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

1.4
Timbly garandeert dat het geleverde product beantwoordt aan de overeenkomst en voldoet aan de in het aanbod vermelde specificaties.

1.5
Op de algemene voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

2. Prijzen, verzendkosten en levering

2.1
Alle genoemde prijzen zijn in euro’s, incl. BTW en excl. verzendkosten. De verzendkosten worden in het totaaloverzicht, voor het sluiten van de overeenkomst, berekend.

2.2
De verzendkosten bedragen binnen Nederland zijn als volgt per product: € 10,-

2.3
Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en gedurende de daarvoor aangegeven looptijd.

2.4
Timbly is niet aansprakelijk voor de gevolgen van invoerfouten. Aan onrechtmatige prijsinformatie kunnen geen rechten ontleend worden.

2.5
Aan de leveringsplicht van Timbly zal, behoudens tegenbewijs, zijn voldaan zodra de door Timbly geleverde zaken een keer aan de afnemer zijn aangeboden. Bij bezorging aan huis strekt het rapport van de vervoerder, inhoudende de weigering van acceptatie, tot volledig bewijs van het aanbod tot levering.

2.6
Alle op de internetsite genoemde termijnen zijn indicatief. Aan de genoemde termijnen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

2.7 Het is ook mogelijk om het product op te halen bij een van de ophaalpunten zoals vermeld op de site. Hiervoor worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Timbly neemt contact met je op na de bestelling over ophaalpunt en ophaaldatum.

3. Betaling

3.1
Dit zijn de betalingsmogelijkheden:
– iDEAL
– Bankoverschrijving (vermeld hierbij uw bestelnummer)

Bankgegevens:  IBAN: NL67ABNA0563144203 ten name van Timbly v.o.f. met vermelding van uw bestelnummer.

3.2
Bestellingen worden alleen verzonden na ontvangst van betaling.

3.3
Bij het ontvangen van de betaling door Timbly ontvangt u een bevestiging per email.

3.4
Algemene gegevens:
Timbly v.o.f., Kleiweg 224b, 3051 SN Rotterdam
Handelsregister K.v.K. te Rotterdam nr. 60147008
Btw-nr.: NL853783809B01

4. Gegevensbeheer

4.1
Indien u een bestelling plaatst bij Timbly.nl dan worden uw gegevens opgenomen in het klantenbestand van Timbly.nl. Timbly.nl houdt zich aan de Wet Persoonsregistraties en zal uw gegevens niet verstrekken aan derden. Zie onze Privacy Policy.

4.2
Timbly respecteert de privacy van de gebruikers van de internetsite en draagt zorg voor een vertrouwelijke behandeling van uw persoonlijke gegevens.

4.3
Timbly maakt in sommige gevallen gebruik van een mailinglijst. Elke mailing bevat instructies om uzelf van deze lijst te verwijderen.

5. Ruilen en retourneren

5.1
We zijn een internetwinkel en we kunnen de producten alleen tonen op onze website. Daarom kun je bij deze webshop je bestelling, zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen ruilen. De factuur is je garantiebewijs. Je maakt het ons makkelijk door op de factuur de reden te vermelden, waarom je het artikel terugstuurt. Op die manier kunnen we je bestelling sneller afhandelen. Uiteraard kunnen we het betaalde bedrag ook terugstorten.

Wij nemen bij de eerste ruiling de verzendkosten voor onze rekening. De kosten voor het terugsturen betaal je zelf. De transportkosten voor ophalen van het niet gewenste product zal in mindering worden genomen van het totale bedrag.

Let op: op maat gemaakte producten (zoals met een eigen gekozen naam) kun je niet retourneren.

5.2
Retourneren/ruilen is niet mogelijk als:
a) het gaat om een product die van persoonlijke aard is;
b) die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
c) die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden.

6. Garantie en conformiteit

6.1
Timbly werkt veelal met houtproducten. Hout kan door klimaatverschil werken en scheuren. Hierop kan Timbly geen garantie geven, omdat er sprake is van een natuurproduct.

7. Overeenkomst

7.1
Timbly behoudt zich het recht voor om zonder opgave van redenen bestellingen of opdrachten niet te accepteren.

7.2
In het geval van overmacht heeft Timbly, het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van een bestelling op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder tussenkomst van de rechter te ontbinden, door dit schriftelijk mee te delen en zonder dat Timbly gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van billijkheid en redelijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

8. Aansprakelijkheid

8.1
Timbly is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen ten gevolge van beeldschermkwaliteit.

8.2
De inhoud van de website is zorgvuldig samengesteld. Timbly kan echter niet verantwoordelijk gehouden worden voor niet juiste en/of onvolledige informatie.

8.3
Indien onopzettelijk door typ, –zet – of drukfouten verkeerde prijsinformatie op de website is vermeld zal deze zo spoedig mogelijk worden aangepast. Ook op al gedane bestellingen kunnen prijswijzigingen als gevolg van bovenstaande worden doorgevoerd, indien de bestelling nog niet verzonden is. Desgewenst mag de klant vanwege bovenstaande prijswijziging de gedane bestelling kosteloos annuleren.

8.4
Timbly doet er alles aan om een zo goed mogelijk product te leveren. Echter blijven kinderen onvoorspelbaar en dienen ouders altijd toezicht te houden tijdens het gebruik van onze artikelen. Timbly kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen met betrekking tot onze artikelen.

8.5
Onze producten zijn handgemaakt. Wij controleren onze produdcten altijd voordat ze verzonden worden, raadzaam is wel dat volwassenen de producten controleren op splintertjes etc. voordat het artikel in gebruik wordt genomen. Timbly kan op deze grond niet aansprakelijk gesteld worden.

8.6
Onze producten zij handgemaakt. Hierdoor kunnen afwijkingen ontstaan met betrekking tot afwerking en formaat. Timbly kan hier voor niet aansprakelijk gesteld worden.

8.7
Ouders moeten te allen tijde oplettend zijn op losse onderdelen aan het product, om zo hun kind te beschermen tegen mogelijke ongevallen.

9. Toepasselijk recht

9.1
Op alle overeenkomsten is het Nederlands recht van toepassing.

10. Kortingsacties

10.1
Alle kortingsacties zijn geldig voor de aankoop voor een Little of Junior Timbly. Op de andere producten wordt geen korting gegeven.